زمان مطالعه: 18 دقیقه

آخرین باری که آنالیز رقابتی را برای برند خود انجام داده اید، کی بود؟ و مهمتر از همه، آیا می دانید چگونه یک آنالیز رقابتی را به طور موثر انجام دهید؟ اگر مطمئن نیستید، یا اگر آخرین “آنالیزی” که انجام داده اید، یک بررسی غیرجامع در خصوص وب سایت و رسانه های اجتماعی یکی از رقبا بوده است، احتمالاً متوجه مسئله مهمی که می تواند به رشد برند شما کمک کند، نشده اید و از آن غافل مانده اید.

آنالیز رقابتی چیست؟

آنالیز رقابتی به یک استراتژی ای گفته می شود که در آن شما رقبای اصلی خود را شناسایی کرده و درباره محصولات، فروش و استراتژی های بازاریابی آنها تحقیق می کنید. با این کار می توانید استراتژی های تجاری مفیدی ایجاد کنید که نسبت به استراتژی های رقبای شما برتری دارند. یک آنالیز رقابتی می تواند به شما کمک کند نکاتی را در مورد چگونگی وضعیت رقابت خود یاد بگیرید و موقعیت های بالقوه ای را که می توانید در آنها بهتر از رقبای خود عمل کنید، شناسایی کنید. همچنین این امکان را برای شما فراهم می کند که با ترندهای صنعت مربوط به خود همگام باقی بمانید و اطمینان حاصل کنید که محصول شما همواره با استانداردهای صنعت مربوطه همخوانی داشته و حتی فراتر از این استانداردها می باشد.

در اینجا چند مزیت دیگر انجام آنالیز رقابتی را بررسی می کنیم:

به شما کمک می کند گزاره ارزش منحصر به فرد محصول خود و وجه تمایز محصول خود با رقبا را شناسایی کنید؛ این امر می تواند به شما کمک کند تا آگاهانه تلاش های آینده بازاریابی خود را جهت دهی کنید.

به شما کمک می کند که تشخیص دهید رقیب شما چه کاری را به درستی انجام می دهد. این اطلاعات برای سازگار ماندن با شرایط بازار مهم است و تضمین می کند هم محصول شما و هم کمپین های بازاریابی شما بهتر از استانداردهای صنعت مربوطه عمل می کنند.

به شما کمک می کند که تشخیص دهید رقیب شما چه کاری را به اشتباه انجام می دهد و این امر به شما کمک می کند زمینه های فرصت را در بازار شناسایی کرده و استراتژی های منحصر به فرد جدید بازاریابی را که رقبا از آنها استفاده نکرده اند، به کار گرفته و امتحان کنید.

از طریق نظرات مشتری می توانید در یابید چه چیزی در محصول رقیب شما کم است و دریابید که چگونه می توانید ویژگی هایی را برای تأمین این نیازها به محصول خود اضافه کنید.

معیاری برای شما فراهم می کند که بتوانید میزان رشد خود را اندازه بگیرید.

آیا متقاعد شدید که آنالیز رقابتی را انجام دهید؟ پس اکنون باید دید که چگونه می توانید آنالیز رقابتی را برای شرکت خود انجام دهید.

آنالیز رقابتی در بازاریابی

هر برندی می تواند از آنالیز رقابتی منظم بهره مند شود. با انجام آنالیز رقابتی، قادر خواهید بود تا:

شکاف های موجود در بازار را شناسایی کنید

محصولات و خدمات جدید را عرضه کنید

ترند بازار را کشف کنید

بازاریابی و فروش موثرتری انجام دهید

همانطور که مشاهده می کنید، یادگیری هر یک از این چهار مولفه، برند شما را در مسیر بهبود خدمات و محصولات و غیره مرتبط با ظرفیت های کسب و کارتان قرار می دهد. در گام بعدی، نگاهی به 12 مرحله انجام یک آنالیز جامع رقابتی می پردازیم.

چگونه می توان یک آنالیز رقابتی انجام داد

  1. مشخص کنید که رقبای شما چه کسانی هستند.
  2. مشخص کنید که رقبای شما چه محصولی را ارائه می دهند.
  3. درباره تاکتیک ها و نتایج فروش رقبا تحقیق کنید.
  4. نگاهی به قیمت محصولات رقبای خود و همچنین هر گونه مزایایی که ارائه می دهند، بیاندازید.
  5. اطمینان حاصل کنید که با هزینه های ارسال رقبا همخوانی دارید.
  6. بررسی کنید که رقبای شما بازاریابی محصولات خود را چگونه انجام می دهند.
  7. استراتژی محتوای رقابتی خود را یادداشت کنید.
  8. بررسی کنید که رقبا از چه فناوری هایی استفاده می کنند.
  9. میزان تشابه با محتوای رقیب خود را بررسی کنید.
  10. بررسی کنید که رقبا محتوای بازاریابی خود را چگونه بهبود می بخشند.
  11. حضور رقبا در شبکه های اجتماعی، استراتژی ها و پلتفرم های مورد استفاده آنها را بررسی کنید.
  12. برای یادگیری نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدات رقبا، یک آنالیز SWOT انجام دهید.

برای انجام یک آنالیز رقابتی کامل و موثر، از این 12 الگوی ارائه شده استفاده کنید؛ هدف آنها شامل مواردی نظیر آنالیز فروش، بازاریابی و استراتژی محصول است.

  1. تعیین کنید که رقبای شما چه کسانی هستند.

ابتدا باید بدانید که واقعاً با چه کسانی رقابت می کنید تا بتوانید اطلاعات را به طور دقیق مقایسه کنید. چیزی که در کسب و کاری مشابه با کسب و کار شما نتیجه بخش می باشد، ممکن است برای برند شما مفید نباشد.

پس چه باید کرد؟

“رقبای” خود را به دو دسته مستقیم و غیرمستقیم تقسیم کنید. رقبای مستقیم، کسب و کارهایی هستند که محصول یا خدماتی را ارائه می دهند که می تواند به عنوان یک جایگزین مشابه برای محصولات شما باشد و در همان منطقه جغرافیایی شما فعالیت می کنند. از طرف دیگر، یک رقیب غیرمستقیم، رقیبی است که محصولی را ارائه می دهد که با محصول شما یکسان نیست اما می تواند نیازهای همان مشتری را برآورده کند یا همان مشکل را حل کند. این کار در حرف به نظر ساده است، اما از این دو اصطلاح اغلب اشتباه استفاده می شود.

هنگام مقایسه برند خود، فقط باید بر روی رقبای مستقیم خود تمرکز کنید. بسیاری از برندها این مسئله را اشتباه می گیرند.

بیایید یک مثال مطرح کنیم: Stitch Fix و Fabletics هر دو سرویس های مبتنی بر عضویت (subscription) هستند که به صورت ماهانه لباس می فروشند و به مخاطبانی با هدف مشابه خدمت می کنند. اما با نگاهی عمیق تر، می بینیم که محصول واقعی (در این مثال، لباس) در واقع یکسان نیستند.

یکی از برندها بر روی لباس های شیک روزمره تمرکز دارد در حالی که برند دیگر فقط لباس ورزشی می فروشد. بله، این برندها نیاز یکسانی را برای خانم ها تامین می کنند (تحویل لباس های مد روز به درب منزل به صورت ماهانه)، اما لباس هایی از انواع  کاملاً متفاوت را می فروشند و در نتیجه آنها رقبای غیرمستقیمی برای هم هستند.

این امر بدان معنی است که تیم کیت هادسون در Fabletics لازم نیست وقت خود را صرف بررسی دقیق Stitch Fix کنند زیرا تداخل قابل توجهی در کار یکدیگر ایجاد نمی کنند. اما این بدان معنا نیست که باید رقبای غیرمستقیم خود را کاملاً کنار بگذارید. این برندها را نیز دورادور زیر نظر نگه دارید زیرا هر لحظه ممکن است زمینه فعالیت خود را تغییر دهند و وارد گروه رقبای مستقیم شما شوند.

در مثال فوق، Stitch Fix می تواند یک خط تولید لباس ورزشی را راه اندازی کند و این کار مطمئناً وضعیت را برای Fabletics تغییر می دهد. یکی از دلایل لزوم انجام آنالیز رقابتی مداوم نیز همین است. بازار می تواند در هر زمانی تغییر وضعیت دهد و اگر دائماً بازار را بررسی نکنید، خیلی دیر از این تغییرات مطلع خواهید شد.

  1. مشخص کنید که رقبای شما چه محصولی را ارائه می دهند.

هر کسب و کاری بر پایه محصول یا خدمات خود پا برجاست. بهتر است تمام محصولات و کیفیت محصولات یا خدمات رقبا خود را بررسی کنید. همچنین باید به قیمت گذاری و تخفیف هایی که رقبا به مشتریان ارائه می دهند، توجه داشته باشید.

سوالات زیر را در نظر بگیرد:

آیا محصولات رقبای شما کم هزینه (ارزان) هستند یا هزینه بالایی دارند (گران هستند)؟

آیا رقبا عمدتا روی فروش عمده تمرکز دارند یا خرده فروشی؟

سهم آنها در بازار چقدر است؟

خصوصیات و نیازهای مشتریان ایده آل آنها چیست؟

آیا آنها از استراتژی های قیمت گذاری متفاوتی برای خرید آنلاین در مقابل خرید حضوری استفاده می کنند؟

شرکت چگونه خود را از رقبای خود متمایز می کند؟

رقبا محصولات / خدمات خود را چگونه توزیع می کنند؟

  1. درباره تاکتیک ها و نتایج فروش رقبا تحقیق کنید.

انجام آنالیز فروش رقبا می تواند کمی مشکل باشد. بهتر است به دنبال پاسخ سوالات زیر باشید:

فرآیند فروش چگونه است؟

آنها از چه کانال هایی کار فروش را انجام می دهند؟

آیا آنها شعبات مختلفی دارند و این امر چه امتیازی برای آنها دارد؟

آیا آنها در حال گسترش کارهای خود و پیشرفت هستند؟ یا در حال کاهش فعالیت خود هستند؟

آیا آنها برنامه فروش مشارکتی دارند؟

دلایل مشتریان آنها برای عدم خرید و برای پایان دادن به رابطه شان با شرکت چیست؟

درآمد سالانه آنها چقدر است؟ در کل حجم فروش آنها چقدر است؟

آیا آنها مرتباً برای محصولات یا خدمات خود تخفیف می دهند؟

فروشنده تا چه حدر در فرآیند فروش دخیل است؟

این اطلاعات مفید به شما کمک می کند تا بدانید فرآیند فروش رقیب چگونه است و برای تهیه استراتژی فروش خود برای رقابت در مرحله خرید نهایی به چه اطلاعاتی نیاز دارید. برای شرکت های سهامی عام، می توانید به گزارش های سالانه به صورت آنلاین دسترسی داشته باشید، اما برای دستیابی به این اطلاعات در خصوص کسب و کارهای دارای مالکیت خصوصی باید کمی بیشتر تلاش کنید. برخی از این اطلاعات را می توانید با جستجوی CRM خود پیدا کنید و با آن مشتریانی که گفته اند قبلاً به همکاری با رقیب شما فکر می کردند، تماس بگیرید. برای آشنایی با مزایای بکارگیری CRM در کسب و کار مقاله مزایای CRM را بخوانید.

بدانید چه عواملی باعث شده آنها محصول یا خدمات شما را به دیگران ترجیح دهند. برای انجام این کار، گزارشی را تهیه کنید که تمام معاملاتی را نشان می دهد که رقبای شما نیز در عرصه حضور داشتند. اگر این داده ها چیزی نیست که شما قبلاً ثبت کرده اید، با بخش بازاریابی و فروش صحبت کنید تا سیستمی را به کار گیرند که در آن از مشتریان درباره سایر شرکت هایی که به همکاری با آنها فکر می کرده اند، سوال پرسیده شود.

اساساً، باید از مشتریان بالقوه خود (از طریق یک فرم یا در طی یک مکالمه فروش تک به تک) بخواهید تا مشخص کنند اکنون در خدمات چه شرکتی استفاده می کنند، در گذشته از چه کسانی استفاده کرده اند و یا در طی فرآیند خرید چه کسان دیگری را نیز در نظر می گیرند.

هنگامی که رقیبی شناسایی شد، از تیم فروش خود بخواهید که دلیل تغییر نظر مشتری و روی آوردن به محصول شما را از مشتری بپرسند. چه خدمات یا ویژگی هایی مشتری بالقوه را به خود جلب می کند؟ آیا مسئله قیمت بود؟ اگر مشتریان سراغ رقیب شما رفته اند، بدانید که چرا این تصمیم را گرفته اند. با پرسیدن سوالات تشریحی، بازخورد صادقانه ای در مورد نظر مشتریان در مورد مزایای برند خود و اینکه چه عواملی باعث دور شدن مشتری می شود، به دست خواهید آورد.

  1. نگاهی به قیمت محصولات رقبای خود و همچنین هر گونه مزایایی که ارائه می دهند، بیاندازید.

چند عامل عمده باعث می شود محصول شما به درستی قیمت گذاری شود و یکی از اصلی ترین عوامل، آگاهی از قیمت گذاری رقبای شما برای یک محصول یا خدمات مشابه است. اگر احساس می کنید محصول شما ویژگی های برتری نسبت به محصولات رقبا دارد، می توانید قیمت محصول یا خدمات خود را نسبت به رقبا گران تر کنید. با این حال، اگر این کار را انجام دهید، باید نمایندگان فروش خود را آماده کنید تا به مشتریان توضیح دهند که چرا محصول شما ارزش پرداخت هزینه اضافی را دارد.

در حالت دیگر، شاید متوجه شوید جای خالی محصولات ارزان قیمت در صنعت مربوطه حس می شود. اگر اینگونه باشد، ممکن است هدف شما این باشد که قیمت کمتری را نسبت به رقبا پیشنهاد کنید و مشتریانی را هدف قرار دهید که به دنبال پرداخت هزینه زیاد برای یک محصول با کیفیت نیستند. مطمئناً، عوامل دیگری نیز بر قیمت گذاری یک محصول تأثیر دارند، اما مهم است که شما از قیمت های محصولات مشابه در صنعت مربوطه آگاه باشید تا اطمینان حاصل کنید که کالای خود را به گونه ای قیمت گذاری می کنید که منطقی و عادلانه است.

علاوه بر این، به مزایای پیشنهادی رقبای خود و چگونگی مطابقت خودتان با آن امتیازات برای رقابت نگاهی بیندازید. به عنوان مثال، شاید رقبا یک تخفیف برای خرید عمده یا یک نسخه آزمایشی رایگان یک ماهه ارائه دهند. این امتیازات می تواند دلیل از دست رفتن مشتری شما باشد، بنابراین ببینید آیا می توانید شما هم امتیازات مشابه یا امتیازات منحصربفردی (که هیچ رقیب دیگری ندارد) ارائه دهید.

  1. اطمینان حاصل کنید که با هزینه های ارسال رقبا همخوانی دارید.

آیا می دانید هزینه ارسال گران قیمت مهم ترین دلیل ترک خرید از یک شرکت است؟ امروزه، ارسال رایگان یک مزیت عمده است که می تواند مشتری ها را به انتخاب یک برند در مقایسه با برند دیگر جذب کند. اگر در صنعتی مشغول به کار هستید که ارسال محصول یکی از نیاز اصلی آن است (مانند تجارت الکترونیکی و فروش آنلاین) بهتر است هزینه های ارسال محصولات رقبا را بررسی کرده و اطمینان حاصل کنید که هزینه های ارسال شما (اگر بیش از آنها نباشد) با آنها یکسان است.

اگر بیشتر رقبای شما ارسال رایگان دارند، بهتر است چنین چیزی را برای شرکت خود نیز در نظر بگیرید. اگر ارسال رایگان یک گزینه عملی برای شما نیست، باید ببینید که چه امتیازات قابل رقابتی (از جمله برنامه های وفاداری، تخفیف در تعطیلات، یا جایزه هایی در رسانه های اجتماعی) را می توانید ارائه دهید.

  1. بررسی کنید که رقبای شما بازاریابی محصولات خود را چگونه انجام می دهند.

آنالیز وب سایت رقیب تان سریعترین راه برای ارزیابی اقدامات بازاریابی آنها است.

هر یک از موارد زیر را یادداشت کنید و URL مربوطه را برای مراجعه در آینده کپی کنید:

آیا آنها وبلاگ دارند؟

آیا آنها نشریه یا کتاب الکترونیکی منتشر می کنند؟

آیا آنها در صفحات اجتماعی خود فیلم ارسال می کنند یا وبینار برگزار می کنند؟

آیا پادکست دارند؟

آیا آنها از محتوای بصری مانند اینفوگرافی و کارتون استفاده می کنند؟

آیا آنها بخش سوالات متداول (FAQ) دارند؟

آیا مقاله های اختصاصی دارند؟

آیا کیت رسانه ای دارند؟

مطالعات موردی چطور؟

آیا آنها راهنماهای خرید منتشر می کنند؟

چه کمپین های تبلیغاتی آنلاین و آفلاینی دارند؟

  1. استراتژی محتوای رقابتی خود را یادداشت کنید.

سپس، به مقدار این موارد نگاهی بیندازید. آیا آنها چند صد پست وبلاگی دارند یا تعداد کمی دارند؟ آیا پنج نشریه و فقط یک کتاب الکترونیکی دارند؟ سپس، فراوانی این دارایی های محتوا را تعیین کنید. آیا آنها هر هفته چیز جدیدی منتشر می کنند یا ماهی یک بار؟ چند وقت یک بار کتاب الکترونیکی یا مطالعه موردی جدیدی منتشر می کنند؟ اگر به یک آرشیو قابل توجه از محتوا برخورد کردید، احتمال این وجود دارد که رقیب شما به طور منظم در حال انتشار محتوا است.

بسته به موضوعات مورد بحث آنها، این محتوا ممکن است به شما کمک کند تا از استراتژی های تولید ناب آنها استفاده کنید. باید به ارزیابی کیفیت محتوای آنها بپردازید. اگر این محتوا فاقد کیفیت باشد، مهم نیست که چند وقت یکبار چیزی پست می کنند زیرا مخاطبان هدف آنها چیز با ارزشی در محتوای تولیدی آنها پیدا نمی کنند. تعداد انگشت شماری از نمونه ها را برای بررسی کیفیت انتخاب کنید و با تک تک پست ها خود را مشغول نکنید، تا کار بررسی کیفیت امکان پذیر باشد.

نمونه گیری شما باید شامل مطالبی باشد که موضوعات متنوعی را پوشش می دهند، بنابراین شما می توانید تصویری نسبتاً کامل از آنچه رقبا با مخاطبان خود به اشتراک می گذارند، داشته باشید.

هنگام تحلیل محتوای رقیب خود، سوالات زیر را در نظر بگیرید:

محتوای آنها چقدر دقیق است؟

آیا اشتباهات املایی یا گرامری وجود دارد؟

محتوای آنها چقدر عمیق و تخصصی است؟ (آیا در سطح مقدماتی است یا موضوعات پیشرفته تر با ایده های سطح بالایی ارائه می شود؟)

از چه لحنی استفاده می کنند؟

آیا محتوا از نظر خوانایی ساختارمند است؟ (آیا آنها از علائم نگارشی، عناوین پررنگ و لیست های شماره دار استفاده می کنند؟)

آیا محتوای آنها رایگان و در دسترس همه است یا مخاطب باید عضو صفحه اجتماعی آنها باشد؟

چه کسی مطالب آنها را می نویسد؟ (تیم داخلی؟ یک نفر؟ چندین ادمین؟)

آیا بیوگرافی قابل مشاهده ای به مقالات آنها پیوست شده است؟

در ادامه اسکن محتوا، به عکس ها و تصویری که رقبا از آن استفاده می کنند توجه کنید. آیا به سرعت عکس های ارسال شده را رد می کنید یا تحت تأثیر تصاویر قرار می گیرید؟ اگر آنها از عکس های گیرا استفاده می کنند، حداقل دارای شعارتبلیغاتی هستند که مختص کسب و کار آنها باشد؟ اگر عکس های آنها سفارشی و اختصاصی است، آیا آنها از متخصصان گرافیک خارج از شرکت برای تهیه این عکس ها استفاده می کنند یا از افراد داخل شرکت؟

  1. بررسی کنید که رقبا از چه فناوری هایی استفاده می کنند.

آگاهی از اینکه رقبای شما از چه نوع فناوری استفاده می کنند، می تواند در کاهش فرسایش و افزایش پیشرفت سازمان به شما کمک کند. به عنوان مثال، شاید شما هنگام تحقیق در مورد رقبا، شاهد ری ویوی مثبتی در مورد خدمات مشتری یک رقیب بوده اید و متوجه شده اید رقیب از نرم افزار قدرتمند خدمات مشتری استفاده می کند که شما از آن استفاده نکرده اید. این اطلاعات فرصتی را برای کسب برتری نسبت به رقبا در اختیار شما قرار می دهد.

برای اینکه بفهمید رقبا از کدام نرم افزار استفاده می کنند، آدرس URL شرکت را در Built With تایپ کنید (ابزاری کارآمد برای شناسایی تکنولوژی اجرایی مورد استفاده رقبای شما برای وب سایت شان و افزونه های شخص ثالث مورد استفاده آنها که شامل گزینه های متعددی از سیستم آنالیز گرفته تا CRM می باشد).

همچنین می توانید به دنبال آگهی استخدامی رقبا باشید (به ویژه برای سمت های مهندس یا توسعه دهنده وب). در این آگهی احتمالاً ذکر شده است که فرد مورد نظر باید با چه ابزاری آشنا باشد و این روشی خلاقانه برای دستیابی به اطلاعات در مورد فناوری مورد استفاده رقبا است.

  1. میزان تشابه با محتوای رقیب خود را بررسی کنید.

برای ارزیابی میزان جذابیت محتوای رقیب برای خوانندگان، باید ببینید که مخاطبان هدف آنها چگونه به پست های آنها پاسخ می دهند.

به طور متوسط ​​تعداد نظرات، اشتراک گذاری ها و لایک ها را در مورد پست های رقیب خود بررسی کنید و ببینید آیا:

برخی موضوعات جذاب تر از بقیه موارد است

نظرات در خصوص یک پست منفی، مثبت یا ترکیبی از هر دو است

مردم در مورد موضوعات خاصی بیشتر از بقیه موارد توییت می کنند

یادتان نرود که بررسی کنید آیا رقیب شما مطالب خود را با استفاده از برچسب ها طبقه بندی می کند و آیا آنها دارای گزینه های فالو و به اشتراک گذاری در هر یک از پست های خود در شبکه های اجتماعی هستند یا خیر. اینها میزان مشارکت را نشان خواهد داد.

  1. بررسی کنید که رقبا محتوای بازاریابی خود را چگونه بهبود می بخشند.

بر حسب میزان مشارکت مشتری، می توانید استراتژی ارتقای محتوای رقیب خود را مشخص کنید.

تراکم کلمه کلیدی

برچسب های متنی ALT تصویر

استفاده از لینک داخلی

سوالات زیر می تواند به شما در اولویت بندی و تمرکز بر روی موارد لازم کمک کند:

رقبای شما روی کدام کلمات کلیدی متمرکز شده اند که شما هنوز از آنها استفاده نکرده اید؟

کدام محتوای آنها بسیار به اشتراک گذاشته شده و لینک شده است؟ محتوای شما از این نظر عملکرد قابل مقایسه ای دارد؟

مخاطبان شما بیشترین فعالیت را در کدام پلتفرم رسانه های اجتماعی دارند؟

سایت های دیگر چه چیزهایی را از سایت رقیب شما لینک می کنند، اما از سایت شما لینک نمی کنند؟

چه کسان دیگری پست های رقبای شما را به اشتراک می گذارند؟

چه کسانی مشتریان بالقوه را با مراجعه به سایت رقیب شما تشویق می کند؟

 سطح دشواری کلمات کلیدی که می خواهید روی آنها تمرکز کنید، چگونه است؟ چندین ابزار رایگان (و پولی) وجود دارد که می توانند ارزیابی جامعی از بهینه سازی موتور جستجوگر رقیب شما را در اختیار شما بگذارند.

  1. حضور رقبا در شبکه های اجتماعی، استراتژی ها و پلتفرم های مورد استفاده آنها را بررسی کنید.

آخرین موضوعی که باید در زمینه بازاریابی بررسی کنید، حضور رقبا در شبکه های اجتماعی و میزان جذب مشتری از این طریق است.

رقیب شما چگونه از طریق رسانه های اجتماعی باعث برقراری تعامل میان مشتری با برند خود می شود؟ آیا دکمه به اشتراک گذاری اجتماعی را کنار هر مقاله یا پست مشاهده می کنید؟ آیا رقیب شما در قسمت سربرگ، پاورقی یا جای دیگری از مقاله ها لینک کانال های رسانه های اجتماعی خود را قرار داده است؟ آیا اینها به وضوح قابل مشاهده هستند؟

اگر رقبای شما از یک شبکه اجتماعی استفاده می کنند که مورد استفاده شما نیست، بهتر است بررسی کنید که این پلتفرم چگونه می تواند به کسب و کار شما کمک کند. برای تعیین اینکه آیا استفاده از یک پلتفرم جدید در رسانه های اجتماعی ارزش وقت گذاشتن را دارد یا خیر، میزان تعامل رقیب خود با مشتریان را در آن پلتفرم بررسی کنید.

ابتدا به سایت های زیر مراجعه کنید تا ببینید آیا رقبای شما در این پلتفرم ها حساب کاربری دارند یا خیر:

فیس بوک

توییتر

اینستاگرام

اسنپ ​​چت

LinkedIn

یوتیوب

Pinterest

سپس، موارد زیر را در هر پلتفرم بررسی کنید:

تعداد طرفداران / فالوورها

تعداد و منظم بودن ارسال پست ها

تعامل محتوایی (آیا کاربران نظر خود را به صورت کامنت ثبت می کنند یا پست ها را به اشتراک می گذارند؟)

انتشار زیاد محتوا (پست های آنها چقدر به اشتراک گذاشته می شود، پین می شود و یا دوباره توییت می شود؟)

با همان دیدگاه انتقادی که برای بررسی استراتژی بازاریابی محتوایی رقیب خود استفاده می کنید، استراتژی رسانه های اجتماعی آنها را نیز تجزیه و تحلیل کنید. آنها چه نوع محتوایی را ارسال می کنند؟ آیا آنها بیشتر بر روی هدایت افراد به صفحات اصلی و در نتیجه جذب مشتریان جدید تمرکز دارند؟ یا محتوای بصری را برای افزایش تعامل و آگاهی از برند ارسال می کنند؟

چه مقدار از این مطالب توسط خود آنها تولید می شود؟ آیا آنها محتوای تولید شده در منابع دیگر را نیز به اشتراک می گذارند؟ آیا این منابع را می توان مشترکین دائمی محسوب کرد؟ لحن کلی مطالب چیست؟ رقیب شما با فالوورهای خود چگونه تعامل دارد؟ فالوورهای آنها چند وقت یکبار با محتوای آنها ارتباط تعامل برقرار می کنند؟ پس از جمع آوری این اطلاعات، یک نمره کلی به کیفیت محتوای رقیب خود بدهید. این کار به شما کمک می کند تا بقیه رقبا را با استفاده از مقیاس درجه بندی مشابهی مقایسه کنید.

  1. برای یادگیری نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدات رقبا، یک آنالیز SWOT انجام دهید.

با تحلیل هر یک از مولفه ها در آنالیز رقابتی (از لحاظ کسب و کار، فروش و بازاریابی)، عادت کنید که همزمان یک تحلیل SWOT ساده نیز انجام دهید.

این کار بدان معنی است که هر گاه می خواهید نمره کلی را ارزیابی کنید، نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدهای رقیب خود را یادداشت کنید.

برای شروع، سوالات زیر را در نظر بگیرید:

رقیب شما در چه زمینه ای واقعاً خوب عمل می کند؟ (محصولات، بازاریابی محتوا، رسانه اجتماعی و غیره)

رقیب شما در چه زمینه ای نسبت به شما برتری دارد؟

ضعیف ترین حوزه عملکردی رقیب شما چیست؟

برند شما در چه زمینه ای نسبت به رقبا برتری دارد؟

آنها در چه زمینه ای می توانستند بهتر عمل کنند؟

در چه زمینه هایی این رقیب را یک تهدید برای خود در نظر می گیرید؟

آیا فرصت هایی در بازار وجود دارد که رقیب شما شناسایی کرده باشد؟

به این ترتیب شما قادر خواهید بود نقاط ضعف آنها را با نقاط قوت خود مقایسه کنید و بالعکس. با این کار می توانید شرکت خود را بهتر مدیریت کنید و زمینه های قابل پیشرفت در برند خود را شناسایی کنید.

نتیجه گیری

وضعیت کسب و کار شما در حال حاضر چگونه است؟ قبل از اینکه رقبای خود را به طور دقیق مورد بررسی و مقایسه قرار دهید، باید یک خط مبنا در نظر بگیرید. این کار به انجام تحلیل SWOT نیز کمک می کند. با همان معیارهایی که برای ارزیابی رقبای خود استفاده می کنید، نگاهی عینی و واقع گرا به وضعیت کسب و کار، فروش و تلاش های بازاریابی خود بیندازید. این اطلاعات را دقیقاً مانند آنچه برای رقیب خود انجام دادید، ثبت کنید و از آن به عنوان خط مبنای خود برای مقایسه رقبا و خودتان در سطوح مختلف استفاده کنید.